Nyheter från Thermo King och Frigoblock

Thermo King och Frigoblock svenska försäljnings- och service nätverk integreras och blir en del av Thermo King Sverige (Ingersoll Rand Svenska AB) 

Thermo King Sverige, helägd återförsäljare för Thermo King, tillverkare av aggregat för tempererade transporter, utvidgar sitt produkt- och serviceutbud och kommer framgent också omfatta FRIGOBLOCK.

 
FRIGOBLOCK, tysk tillverkare av aggregat för tempererade transporter, välkänd i Sverige för sina kraftfulla generatordrivna kylaggregat, förvärvades av Ingersoll Rand under 2015. Genom att kombinera försäljnings- och service erbjudandena från de båda märkena stärker Thermo King Sverige sin position i att kunna leverera det mest omfattande produktutbudet i branchen. Sammanslagningen innebär också en ökad eftermarknadstillgänglighet för kunderna inom Sverige.

 

 

Thermo King är nu det enda bolag i Sverige som kan förse marknaden med ett komplett sortiment av lösningar för tempererade transporter inom en och samma sälj- och serviceorganisation.
 

FRIGOBLOCKs kunder kommer kunna dra nytta av den utökade tillgängligheten av serviceverkstäder i Sverige, samt den ökade installationskapaciteten som nyligen har implementerats i Göteborg med syftet att förkorta leveranstiderna i den Svenska marknaden.
 

Ansvarsstrukturen för Thermo King Sverige och Frigoblocks säljorganisation förblir oförändrad:

  • Fredrik Weimyr: Verkställande Direktör, Thermo King Sverige
  • Håkan Enström: Försäljningschef för FRIGOBLOCK i Sverige 

 

Peter C. Gerdts, som under många år byggt upp den kommersiella strukturen för FRIGOBLOCK i Sverige kommer i framtiden huvudsakligen fokusera på övriga länder inom den nordiska marknaden.

 

Stora steg mot mindre utsläpp

Thermo King har sedan länge insett sitt ansvar som branschledande inom transportkyla med att ställa mycket höga miljökrav. Vår ambition berör allt vi gör. Toppmodern CO2-teknik, först på marknaden med låg GWP köldmedia R-452A, extremt låg-ljuds alternativ, exceptionellt låga avgasutsläpp och state-of-the-art tillverkningsanläggningar: bara några av milstolparna. Våra kunder behöver veta att de arbetar med den grönaste utrustning på marknaden och inget kommer stoppa oss att förverkliga detta.

Thermo King har sedan länge insett sitt ansvar som branschledande inom transportkyla med att ställa mycket höga miljökrav... Läs mer...


© Copyright 2020 - Thermo King Sverige AB